Het echte kampeergevoel in de Noord-Hollandse duinen!

Wij dragen ons steentje bij aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij richten onze blik volledig op de toekomst volgens het People Planet Profit-principe: wij streven ernaar om voortdurend een waardevolle, verantwoorde en betrokken bijdrage te leveren aan de maatschappij, het welzijn van de aarde en een duurzame toekomst. Download hier onze MVO-verklaring.

Mens & Maatschappij

Erkend leerbedrijf

Wij dragen graag ons steentje bij aan het opleiden van de generatie van morgen. Stagiairs zijn bij ons dus van harte welkom. Ook als zij van ver komen. Wij hebben stagiaires uit Nederland, Belgie en Duitsland en kunnen hen goed gekwalificeerde huisvesting bieden in ons Stagehuis.

Diversiteit medewerkers

Wij beoordelen mensen niet op wie ze zijn, maar op wat ze doen. Onze medewerkers zijn een leuke mix van mensen van allerlei pluimage en daar zijn we trots op. 

Sport & Sponsoring

Sport verbroedert, maar is ook belangrijk voor een gezonde leefstijl. Minimaal eens per seizoen organiseren we een sponsorloop op het campingterrein voor een goed (lokaal) doel. Daarnaast sponsoren wij externe sportevenementen, soms als hoofdsponsor. Verder versturen we geen kerstkaarten, maar we maken ieder jaar rond de kerstdagen een bedrag over naar een goed doel of lokaal initiatief. 

Milieu

Wij zijn GreenKey Goud gecertificeerd.

Wij zijn trots op de (hoogste) gouden GreenKey certificering van onze camping. De GreenKey is een internationaal keurmerk voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche.

Zie ook: https://www.greenkey.nl/

Om een GreenKey-certificaat te ontvangen, moeten bedrijven voldoen aan een uitgebreide lijst van normen voor bijvoorbeeld maatschappelijke betrokkenheid, recycling, het verantwoord gebruik van grondstoffen en het gebruik van hernieuwbare materialen. Concreet gaat het daarbij bijvoorbeeld om waterbesparing in het sanitair, schoonmaken op milieuverantwoorde wijze, afvalscheiding, energiezuinige verlichting en de inkoop en verkoop van verantwoorde voedingsmiddelen.

Het nemen van al deze maatregelen is een behoorlijke opgave, maar wij gaan de uitdaging graag aan. In 2022 communiceren we regelmatig  over genomen en voorgenomen initiatieven en maatregelen naar onze gasten.

Energie

In samenwerking met OptiVolt zorgen we voor een optimale stroom- en spanningskwaliteit van ons elektriciteitsnetwerk. Op die manier nemen wij en onze gasten niet meer stroom af dan de apparaten nodig hebben.

In 2022 zijn onze nieuwe smart elektriciteitskasten opgeleverd op het grootste deel van het terrein. Door middel van de software in deze kasten kunnen we het amp─Śrage op de kampeerplaatsen regelen en uitlezen.

Het hoofdgebouw is sinds begin 2019 voorzien van zonnepanelen. Ons nieuwste sanitairgebouw (sanitair 5) beschikt over zonnecollectoren voor het verwarmen van het water.

Drinkwater

Schoon water wordt steeds schaarser. Voor het doortrekken van de toiletten gebruikt De Lepelaar geen drinkleidingwater! Sinds jaar en dag komt het water rechtstreeks uit de duinen.

Heb je nog suggesties? Neem gerust even contact met ons op via info@delepelaar.nl.