Veelgestelde vragen over je verblijf

Spelregels en informatie toeristisch verblijven op Duincamping De Lepelaar

Je verblijf op Duincamping De Lepelaar

Wij heten je van harte welkom op De Lepelaar. De Lepelaar is in 2024 geopend van 15 maart t/m 29 september. In de maand oktober zijn wij beperkt geopend met camperplaatsen en enkele verhuuraccommodaties.

Waar vele mensen samenkomen om te genieten van een vakantie, dragen een paar spelregels bij aan het beleven van vakantieplezier. En natuurlijk ook aan de veiligheid van jou en die van je medegasten. De spelregels vind je op deze pagina samen met andere nuttige informatie voor je verblijf. Wij vertrouwen op je medewerking en begrip en wensen je een fijn verblijf toe op ons mooie park!

Je reservering

Vooraf reserveren is niet verplicht, maar wel handig. Je kunt via onze website zelf je boeking in orde maken en betalen. Vervolgens kun je de boeking beheren en eventueel uitbreiden via de mijn-omgeving (bereikbaar via het persoon-icoontje bovenaan de website). Na een reservering ontvang je doorgaans binnen één werkdag via e-mail de bevestiging.

De foto's op onze website geven een algemene indruk en hoeven niet per se de gekozen plek te betreffen. De boeking vindt plaats volgens de RECRON-voorwaarden voor toeristische plaatsen dan wel vakantieverblijven. Voor seizoenplaatsen en vaste plaatsen gelden afwijkende voorwaarden. Wil je graag meer zekerheid? Kies dan bij reservering voor de mogelijkheid om deel te nemen in ons Annuleringsfonds.

Aankomst en vertrek

Op de dag van aankomst is je kampeerplek vanaf 13.00 uur beschikbaar (verhuurobjecten vanaf 15.00 uur). In het voor- en naseizoen kun je vaak al eerder terecht, maar het is verstandig hiernaar vooraf even te informeren!

De camping is autovrij. Bij aankomst parkeer je de caravan, vouwwagen of bagagewagen in de berm van de weg, liever niet op een parkeerplaats. Caravans, vouwwagens en bagagewagens worden door onze ervaren medewerkers naar en van je kampeerplek gereden met kleine trekkers. Dit is in principe alleen mogelijk tijdens de openingstijden van de receptie (zie voor de actuele openingstijden de pagina Faciliteiten). De Lepelaar is niet aansprakelijk voor schade bij het vervoer van kampeermiddelen.

Op de dag van vertrek vragen wij je de kampeerplek om uiterlijk 12.00 uur vrij te hebben gemaakt (verhuurobjecten om 10.00 uur). Na het afmelden bij de receptie rijden wij je kampeermiddel weer naar je auto.

Bezoekers en logés melden zich bij aankomst altijd bij de receptie. Vraag bij de receptie naar de logétarieven. Je bent altijd verantwoordelijk voor het gedrag van jouw bezoekers en logées.

Rust op het terrein

Veel van onze gasten kiezen Duincamping & Glamping De Lepelaar vanwege de ruimte, privacy en stilte. Wij vragen het rustige karakter van onze camping tijdens je verblijf te respecteren. De nachtrust duurt van 22.00 tot 8.00 uur. Ook overdag vragen wij je om geluidsoverlast te voorkomen.

Kwetsbare natuur

De Lepelaar ligt midden in een mooi, maar kwetsbaar duingebied. We vragen je om hier rekening mee te houden tijdens je verblijf. Loop daarom zoveel mogelijk over de (verharde paden). De gedeelten van het terrein die afgezet zijn, mogen niet betreden worden.

Het is niet toegestaan om te graven, kappen, snoeien, rooien en/of zagen. Vliegeren met bestuurbare vliegers, fietsen, steppen, skeeleren, skateboarden en van de duinen afglijden (zgn. duinglijden) zijn vanwege het kwetsbare duinterrein ook niet de bedoeling. Voetballen alleen op de kampeervelden en het voetbalveldje bij de Kidsclub.

Open vuur is verboden. Barbecueën is alleen toegestaan met een gasbarbecue of een elektrische barbecue en een emmer met 10 liter water ernaast. Je kunt ook barbecueën op de barbecue-plaats bij de receptie en daar mag wel houtskool gebruikt worden. Informeer hiernaar in de receptie.

Je kampeerplek

Je kampeermiddel staat op de kampeerplek steeds links van het paaltje. Als dit niet mogelijk is, volg je de aanwijzingen van onze medewerkers. De maximale opbouwlengte van een kampeermiddel is 6,5 meter inclusief dissel.

Zet altijd een (afsluitbare) emmer onder de afvoer van je afvalwater. Leeg de emmer tijdig in de stortplaatsen voor chemische toiletten, je vindt ze bij ieder toiletgebouw. Verspreid over het terrein vind je gratis watertappunten.

Kamperen in een duingebied is iets bijzonders. De omgeving is niet alledaags en je moet rekening houden met bijzondere omstandigheden, zoals de bodemgesteldheid. Wees dus zuinig op de kwetsbare vegetatie op en rondom je kampeerplek. Als je van plan bent te overnachten in een tent is het verstandig houten tentharingen van ca. 40 cm mee te nemen, i.v.m. de zandbodem en de wind. Eventueel kun je deze aanschaffen bij de receptie.

De kampeerplek is steeds geheel 'natuurlijk' ingericht, zonder hekwerken, paaltjes, schuttingen, kisten enz.

Elektra aansluiten doe je met een blauwe eurostekker (CEE-norm). De gemiddelde lengte van de benodigde elektrakabel is ca. 20 meter. Het aantal ampère bepaalt hoeveel en wat voor apparaten je kunt aansluiten en gebruiken. Het totale vermogen (watt) dat je maximaal kunt aansluiten verschilt per kampeerplaats. Op sommige plekken is standaard 10A elektra aanwezig, zodat het maximale vermogen (10 x 220) 2.200 watt is. Op plekken waar je kunt kiezen voor 6A of 8A elektra is het maximale vermogen lager. Bij 6A is dit 1.320 watt en bij 8A 1.760 watt.

Op elektrische apparaten staat aangegeven hoeveel vermogen ze verbruiken, je kunt dus zelf uitrekenen welke apparaten je tegelijkertijd kunt inschakelen. Bij overschrijding van het maximaal toegelaten vermogen schakelt een zekering de elektriciteit op je plek automatisch uit. Apparaten die veel vermogen gebruiken, zijn o.a. waterkokers, Senseo-koffiemachines, föhns, kookplaatjes en elektrische kachels.

Je verhuuraccommodatie

Kussens en dekbedden zijn aanwezig in de vaste huurobjecten, in de ingerichte tenten alleen kussens. Bedlinnen, handdoeken en keukendoeken kun je bijboeken.

Voor elke accommodatie is een inventarislijst wat je mag verwachten in jouw vakantieverblijf, controleer deze kort na aankomst. Eventuele manco’s kun je melden bij de receptie, we vullen deze dan zo snel mogelijk aan. Gaat er wat stuk tijdens je verblijf, meld dit dan. We vragen een vergoeding voor breuk en vermissing. De hoogte van de vergoeding kun je op de inventarislijst terugvinden.

Je kampeerplaats of verhuurobject tref je bij aankomst schoon aan. We vragen je een verhuuraccommodatie ook weer netjes en schoon achter te laten. De schoonmaakkosten zijn namelijk niet bij de verhuurprijs inbegrepen.

Afval

Wij vragen je milieubewust om te gaan met je afval en het campingterrein schoon te houden. Afvalcontainers vind je bij de poorten C, F, H, K, M, O, P. De containers zijn niet bedoeld voor grof vuil, raadpleeg hiervoor de receptie.

Lege plastic flessen met statiegeld kun je doneren aan Stichting SOS Dolfijn. Een inleverpunt vind je bij ons cafetaria, De Kleine Stern.

Klein chemisch afval kun je bij de receptie inleveren.

Honden op het park

Je hond is welkom op kampeerplaatsen (maximaal 2 per plek) en in enkele verhuurobjecten. We vragen je de hond buiten steeds aangelijnd te houden en de hond uit te laten buiten het park (ook aangelijnd langs de weg). Als de hond toch zijn behoefte doet op de camping of op een ongepaste plek daarbuiten, ruim je dit op. Je kunt daarvoor eventueel gebruikmaken van de gratis poepzakjes bij alle toiletgebouwen en het hoofdgebouw.

Draadloos internet (WiFi)

Alleen in een ruime straal rondom de receptie en het eetcafé kun je met je laptop, tablet of smartphone gebruikmaken van gratis draadloos internet (WiFi). Bij de receptie kun je hiervoor kosteloos een toegangscode verkrijgen. Op de rest van het park is geen WiFi.

Onze andere huisregels

  • Personen onder de 21 jaar zonder begeleiding betalen 50 euro borgsom per persoon per boeking.
  • Fietsen op de glooiende duincamping is gevaarlijk en dus niet toegestaan, evenals skeeleren, skateboarden, steppen etc. Voetballen is alleen toegestaan op de kampeervelden en het voetbalveldje bij de recreatieruimte.
  • Naakt en/of topless recreëren op de camping is niet toegestaan. Het naaktstrand bevindt zich ter hoogte van de camping via strandslag Sint Maartenszee, nabij paal nr. 16.
  • Partytenten zijn niet toegestaan, omdat windstoten kunnen voorkomen in het geval van harde wind. De speciale kampeerschaduwtenten zijn wel toegestaan.
  • Kinderen onder de 7 jaar mogen alleen onder begeleiding van volwassenen gebruikmaken van het sanitair.
  • Het gebruik van drugs op het park is niet toegestaan.