Op adem komen in de natuur

Zoeken & boeken

Rust op het terrein

De stilte in de natuur…

Als u kampeert op De Lepelaar is ruimte, privacy maar vooral STILTE van belang. U kampeert niet alleen naast het natuur- en stiltegebied HET ZWANENWATER maar uw medegasten kiezen De Lepelaar bewust om het rustige karakter. En dat betekent dat de nachtrust op De Lepelaar duurt van 22.00 uur tot 8.00 uur en gedurende die tijd is het dus stil op het terrein. Ook overdag moet er een zekere rust zijn zonder onnodig lawaai van bijvoorbeeld radio of tv.

Een kwetsbare camping

De camping naast het natuurgebied

De Lepelaar bestaat uit een uniek stuk duinterrein. Het is belangrijk dat we daar zuinig op zijn. De vegetatie is kwetsbaar, u vindt er talloze soorten planten en bomen. En vanuit het aangrenzende natuurgebied "Het Zwanenwater" wordt de camping vaak bezocht door konijnen, vossen, hazen, fazanten, vogels enz. Let u dus op deze planten en dieren en loop vooral niet buiten de verharde paden op de camping!
Het duingebied is "schraal", d.w.z. nieuwe planten en bomen groeien er slecht dus wat er staat willen we graag behouden. Graven, ook geulen rondom de tent, kan dus echt niet! Evenals kappen, zagen, snoeien, het gebruik van open vuur enzovoort. Het kan voorkomen dat tijdens droge zomermaanden bepaalde terreingedeelten moeten worden ontruimd om de kwetsbare bovenlaag te behouden.
Als het gedurende een langere periode te weinig regent ontstaat er in deze duingebieden teveel zandvorming op de bodem en dat moet worden tegengegaan om verstuiving van het duin te voorkomen. In dat geval worden tenten en caravans op aanwijzingen van onze terreinmedewerkers verplaatst naar lagere, groenere gedeelten van de camping. Gelukkig komt deze maatregel niet vaak voor.