Op adem komen in de natuur

Zoeken & boeken

Duurzaamheid/MVO

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duincamping De Lepelaar richt zijn blik volledig op de toekomst en heeft daarbij een (groene) missie: wij willen voortdurend een waardevolle, verantwoorde en betrokken bijdrage leveren aan de maatschappij, het welzijn van de aarde en een duurzame toekomst. Daartoe focussen wij ons op dit moment op de volgende actiepunten:

GreenKey-certficering uiterlijk in het seizoen 2020;

  1. Optimalisering stroom- en spanningskwaliteit op het elektriciteitsnetwerk (Gerealiseerd!);
  2. Verduurzamen en optimaliseren elektriciteit (Gerealiseerd!);
  3. Beperken drinkwatergebruik toiletgebouwen (Gerealiseerd!)
  4. GreenKey

De Lepelaar streeft ernaar om uiterlijk in het seizoen 2020 GreenKey-gecertificeerd te zijn. De GreenKey is een internationaal keurmerk voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche.

Om een GreenKey-certificaat te ontvangen, moeten bedrijven voldoen aan een uitgebreide lijst van normen voor bijvoorbeeld maatschappelijke betrokkenheid, recycling, het verantwoord gebruik van grondstoffen en het gebruik van hernieuwbare materialen. Concreet gaat het daarbij bijvoorbeeld om waterbesparing in het sanitair, schoonmaken op milieuverantwoorde wijze, afvalscheiding, energiezuinige verlichting en de inkoop en verkoop van verantwoorde voedingsmiddelen.

Het nemen van al deze maatregelen is een behoorlijke opgave, maar wij gaan de uitdaging graag aan. In de loop van het seizoen 2019 en 2020 zullen wij de genomen maatregelen steeds vaker naar onze gasten communiceren.

1.Optimalisering stroom- en spanningskwaliteit op het elektriciteitsnetwerk
Een van de maatregelen die wij al hebben getroffen is de samenwerking met het bedrijf OptiVolt. Met hun apparatuur zorgen we voor een optimale stroom- en spanningskwaliteit van ons elektriciteitsnetwerk. Op die manier nemen wij en onze gasten niet meer stroom af dan de apparaten nodig hebben.

2.Verduurzamen en optimaliseren elektriciteit
Verder hebben we het hoofdgebouw sinds begin 2019 voorzien van zonnepanelen.

3.Beperken drinkwatergebruik toiletgebouwen
Voor het doortrekken van de toiletten gebruikt De Lepelaar geen drinkleidingwater. Sinds jaar en dag komt het water rechtstreeks uit de duinen.

Houd de website van De Lepelaar in de gaten voor meer informatie over het Centrumgebouw.

Heeft u nog suggesties? Neem gerust even contact met ons op via info@delepelaar.nl.